Tuesday, June 26, 2012

Nüüd läheb päriselt raskeks. Hullumeelne treeningkava käes!

Uskumatu, kui raske oli siduda jooksu-ja rulluisukava, aga see polegi enam oluline - Margus Pirksaar sai sellega hakkama ja tegi treeningkava, mis on eelduseks Berliini maratonide edukale läbimisele. Tõsi, Margus on kavasid teinud mulle ennegi, kuid nii suurte koormustega pole mul seda enne olnud. Kiirendused ja blankharjutused taas lisatud! Viimased on need, millest olen palju kõrvale viilinud, seda raskem saab nüüd olema. Treenitud keskkoht on jooksmisel oluliseks eelduseks.

Aga nüüd teadmiseks neile, kes minuga üheskoos kava jälgima hakkavad - oluline on teadmine, et kava intensiivsuse määramisel Margus on eelduseks võtnud selle, et ma pole nullist alustaja.
Lisaks veel mõned märksõnad treenerilt:
1) peale rulli sörgid alati peale 20 min;
2) rütmijooksud tähendavad, et ma ei tee neid kindlasti maximumiga ning hambad ristis, oluline on kerge kiire samm;
3) peale lõigutrenni või rulli kindlasti kuiv särk selga, kui lähed lõdvestussörki tegema;
4) üldjoontes võiksid kõik jooksud võimalusel maastikul teha, et jalgu säästa;
5) jooksusussid peaks üle vaatama, et need oleksid korralikud!

Nüüd siis tuleb taas ka treeningpäevikut täita, igasugune veiderdamine ja paus on välistatud.
Täna trenni, kavas seisab:
Rulluisk vs Soojj 15min +JP Ühistrenn vs
Jooks 1:10 pulss 130, kus iga 15min
tagant kerge kiirendus

7 comments:

  1. kus on Tallinnas ja selle lähedal head rulluisurajad või kus Sa ise trenni teed?

    ReplyDelete
  2. Mulle meeldib mere läheduses trenni teha, sellepärast armastan Pirita tee äärset, aga ka Pirita Selveri juurest kulgeb hea rullirada. Samut Tabasalus, Sakus või Rocc al Mares on head rajad :)

    ReplyDelete
  3. Kuidas sul see 130 pulsiga jooksmine õnnestub? On sul äkki välja kujunenud mingit nipid, kuidas ühtlaselt pulssi ja tempot hoida?
    Kas oled algusest peale niimoodi harjutanud? Ja kas on märgata ka, et kiirus paraneb, st alguses jooksid sama pulsiga aeglasemalt kui nüüd?

    ReplyDelete
  4. See tuleb ajaga, aga esialgu jooksingi nii aeglaselt, et enamus kõnnivad sama tempoga. Kindlasti ei tasuks jooksmise ajal rääkida, sest seegi tõstab pulssi ning peaks kontrollima pidevalt hingamist.

    Kindlasti on pulss nüüd stabiilsem, kui 2 aastat tagasi. Samas, piisab paari nädalasest pausist, et mõneti jälle justkui nullist alustada.

    ReplyDelete
  5. kui toitumist jälgida, ja sysivesikuid tarbida norm. koguses, siis tõmbab ka pulssi nats alla poole! enda kogemus selline

    ReplyDelete
  6. Oleneb vast niisama kehatüübist ka kuidagi, sest mina jooksen 115-120 pulsiga ja vastupidavuspulss ongi pandud mul 115-130... Samas mõni kellega samas tempos trenni teen, sellel on pulss juba sel hetkel 155.. Eks ikka spordiarst ise arvutab normid välja. Kunagi pandi enamus trennid 145-150ga, kuna see lihstalt oli vastupidavustsoon. Nüüd on pulss kõvasti madalamaks läinud :D

    ReplyDelete
  7. Plank, on see harjutuse liik.
    UUs kergliiklustee on valmis: Pärnu mnt Hiiu raudteeülesõidu juurest läbi Harku metsa veere lookleb kuskile Paldiski mnt poole. Seega, rull + sörk Harku radadel ideaalne.

    ReplyDelete