Saturday, January 26, 2013

30 km Tartu maratoni rajal TEHTUD!

Kolm nädalat tagasi panin suusad esimest korda jalga ja sama palju aega on jäänud Tartu maratonini. Teadsin, et kord enne maratoni tuleb vähemalt pool distantsist läbida ja aeg selleks oli küps. Mu kaksikõde, kes on nüüdseks samuti maratonile registreerunud ja kavatseb igal juhul selle ära teha, samuti kaasas. Sõitsime Elvasse arvestusega, et läbime 30 km valges. Sinna jõudes ja toredat uisuplatsi silmates mõtlesin küll, et pigem uisutaks, aga ei, start läks. Tõenäoliselt üks ilusamatest metsadest, ideaalses korras suusarajad ja naeratavad näod - kõik tundus liiga ilus, et olla tõsi. Ainus, mis tegelikult õnne varjutas, olid mu suusad. Tervitaks seda suusameistrit, kes hingehinna eest mu suuski määris ja käki kokku keeras. Aga ma ei lasknud end heidutada, pealegi olid Kata suusad veel hullemas korras.

Umbes 8-ndal kilomeetril toimus pöördepunkt ja ma väsisin nii, et motivatsioon langes märgatavalt. Kata oli minust ka ette läinud. Ta üldse jubeldalt rapsis - sportlasena kardab  minusugusele kaotada. Umbes 10-ndast olin taastunud ja leidsin endas taas energiat. Rahmeldasin Katale, kes oli selleks hetkeks kaks korda kukkunud, järgi. Treener oli meil ka kaasas, kes pidevalt mõlemat juhendas. Ma sain mõned korrad isegi kiita.

Pool maast läbitud ja jõud minus kasvas pisut veelgi. Kata, va sportlane jäi maha. Tegelikult tema suusad olid ikka päris hullud ka. Nüüdseks olin mina paar korda kukkunud, omast lollusest ja õnneks suuremate vigastusteta. Lõpp oli lähedal, kui mulle lauge ja pikk sirge närvidele hakkas käima. Väikesed künkad, eriti laskumised on ikka palju ägedamad. Aga lõpp tuli kiiresti ja enesetunne pärast sõitu uskumatult hea. Oma osa oli kindlasti vedeliku tarbimisel - mida treener pedantlikult jälgis.

Aeg kokku: 3h ja 35 minutit (viimane pool 15 minutit kiirem esimesest!)
Võin öelda, et esimene väljakutse ehk "õppida suusatamist armastama" on saavutatud ja teist väljakutset ehk Tartu Maratoni päeva ma juba ootan. See ei saa olema lihtne, kuid see saab olema põrgulikult äge!

1 comment:

  1. Mis nende suuskadega siis nii hullusti oli?
    Praeguste vahelduvate tingimustega kus kohati on tuisklund ja teises kohas puhas jää ei saagi ideaalselt toimivat suuska määrida.
    Ise olen oma laudadega terve selle nädala maadelnud ja päris rahuloluni ei jõudnudki..

    ReplyDelete