Thursday, August 11, 2022

KAAL EI LANGE? TUJU ON HALB? OLED PIDEVALT HAIGE?


Probleem võib olla soolestikus!

Bakterite ja muude soolestikus elavate mikroorganismide kooslus, tuntud kui soolestiku mikrobioom, mängib olulist rolli meie tervises, kuid see pole mingi uus teadmine. Viimatine Jaapani teadlaste uuring avastas, et soolestiku mikroobid mängivad olulist rolli ka inimese pikaealisuse juures. Uuringus osalenud 100-aastastelt inimestelt leiti ainulaadsed soolestiku bakterid, mis annavad alust uskuda, et head bakterid võivad aidata kaasa tervele soolestikule ja omakorda tervele vananemisele. Kuigi uuringud jätkuvad, on selge, et soolestiku tervis mõjutab meie tervist rohkem kui me arvata oskame.

 

Triljonid soolestikus elavad mikroobid mitte ainult ei reguleeri meie ainevahetust, aidates toitained toormest kätte saada, vaid aitavad muuhulgas kaasa toitainete imendumisele; sünteesivad hormoone; "treenivad" meie immuunsüsteemi ja mängivad rolli erinevate haiguste tekkel. Mikroobid meie kehas toodavad kehale vajalikke toitaineid (sealhulgas B12, K ja B9 vitamiinid), mõjutavad kehakaalu ja meie ajukeemiat ning vaimset tervist - sealhulgas meie tuju ja emotsioone. Võib väita, et see mis meil soolestikus toimub, mõjutab seda, kas me oleme õnnelikud või kurvad, rahuolevad või ärevad. Umbes 90% heatujuhormoonist ehk serotoniinist toodetakse just meie soolestikus, juhul kui meie sooled ja bakterid toimivad normaalselt. Samas on leidnud ka kinnitust, et depressiivsetel inimestel on teistsugune soolebakterite kooslus ehk tasakaal on paigast ära ning domineerivad "halvad" bakterid. 

 

Rasvumisega seoses on teadlased öelnud, et soolestik on üks unustatud organitest, millel tegelikult on selles probleemis keskne roll. Uuringutes on leitud, et kõhu mikrofloora mõjutab peensooles rasva, glükoosi ja kolesterooli imendumist ning ka seda, kas keha pigem põletab rasva või paneb selle "hoiule". Seega probleemid kehakaaluga ulatuvad oluliselt kaugemale kui ainult "liigu rohkem, söö vähem".  Uuringud on näidanud, et menüü muutuse mõju mikrofloorale võib avalduda juba 24 tunni jooksul. 

 

Tervisliku mikrobioomi aitavad luua: piisavas koguses kiudaineid; prebiootilised ja probiootilised toidud; igapäevane puhta vee joomine; füüsiline aktiivsus ja igapäevaselt värskes õhus viibimine. Aga ka sel juhul on normaalse mikrofloora tasakaalu säilitamine keeruline, sest meie tänapäevane toit sisaldab palju säilitusaineid, fungitsiide, pestitsiide. Lisaks loovad kahjulikku mõju mikrofloorale stress; antibiootikumid ja mittesteroidsed põletikuvastased valuvaigistavad ravimid; alkohol; suhkur, rafineeritud süsivesikud ja töödeldud toidud. Isegi rauapreparaatide tarbimine, mida mina näiteks olen pidanud aastaid tegema. Samuti tõstab "halbade bakterite" osakaalu vähene kiudainete osakaal menüüs ning gluteen. Häiritud mikrofloora võib inimesel taastuda nädalatega, mõnel kuudega, mõnel aga aastaga. 

 

Meie mikrobioomi heaolu on sõltuv meie toidu ja elustiili valikutest. Kui soolestiku mikrofloora on tasakaalust väljas, siis on see soodne pinnas erinevate haiguste tekkeks, ülekaaluks ning eeldatava eluea lühendamiseks. Mida rohkem olen teema kohta uurinud, vaadanud statistikat, seda olulisemaks on minu jaoks saanud heade bakterite tasakaalu hoidmise teema. Tallinna Ironmaniks treenides, avastasin enda jaoks Dr.OHHIRA® kapslid. Tegemist on teaduslikult tõestatud kapslitega, mis koosnevad postbiootilistest ühenditest, 12 erineva tüve piimhappebakteritest ja prebiootilisest toitainesegust. Tähelepanu väärib, et eriti elujõulised piimhappebaktereid on kääritatud 5-aastat ja neis on äärmiselt kõrge postbiootiliste ühendite osakaal (vitamiinid, mineraalained, amino-ja orgaanilised happed).  


Dr.OHHIRA®kapsliga saad koheselt omistada SYNBIOTIC TRIO kompleksi:

  • elujõulisi ja aktiivseid kasulikke baktereid (PRObiootikumid),
  • erinevaid kiudaineid heade bakterite toiduks (PREbiootikumid),
  • loodusliku kääritamise käigus moodustunud tervisele väärtuslikke aineid (POSTbiootikumid), sh. erinevaid orgaanilisi happeid, mis muudavad soolestiku pH-taseme liiga aluselisest kergelt happeliseks.


https://www.ohhira.ee/toode/probiootikum/


Kogu viimase kahe kuu jooksul, mil treenisin pea iga päev, suutsin säilitada oma tervise ja olen veendunud, et piimhappebakterite tarbimine mängib olulist rolli sealjuures. 

 

Su tervis on, mis on Sinu mikrobioom!  


#sisuturundus 

No comments:

Post a Comment