Monday, September 14, 2015

Jooksuvõistlus golfi juba ei sega

Kui nii nõutud treeneriga kui seda Torel on, juba trenn on kokku lepitud, siis ei loe ei seljataha jäänud veinikad ega ka rammestunud lihased. Kasvõi otse jooksult, rampväsinuna, kuid golfi tuleb minna. Õnneks oli lihas soe ja täna ma kuidagi kohe ootasin golfitrenni. Ennekõike, sest mõtlesin, et mida küll tänaseks on ta valmis mõeldnud ja kuhu see kõik mind viib.

Tund aega oli sel korral ette nähtud ja aeg läks käima kohe.
Põhifookuses oli golfi ABC ehk hoie ja algasend. Seejärel tegelesime hoovõtu paika saamisega. Tähtis on golfis tunda end algasendis nii, et oleks hea tasakaal, samas peab olema keha raskuskese pisut allpool kui seda normaalselt püsti seistes. See omakorda tekitab efekti, kus käed saavad rippuda vabalt, mis tagab kätele õige liikumise. Väga veider asend, et mitte öelda väljakannatamatu. Vahel mulle tundub, et Torel laaseb mul neid asendeid võtta nalja pärast ja siis ise teeb veel pilti, et hiljem kodus naerda või midagi.

Aga ta jätkas: "Hoovõtus peab saama ülakeha ja alakeha pööratud paremale sellisena, et pea jääks paigale ning keha ettekallutatud asend väga ei muutuks ja on ülimalt oluline hoovõtus saada vasak käsi sirgeks ning golfikepp peab vasaku käe suhtes olema ca 90 kraadise nurga all suunaga taeva poole." Väga lihtne ju! Golf ongi lihtne. Tuled kohale ja püüad pallile pihta saada, enamuse ajast saad iseenesest. Ja hasart aina kasvab!

Seejärel tegime tööd hea tabamuse saamiseks, ning selleks peab golfikepp liikuma palli alt läbi, nii et tabaks ka maapinda. Kui õigesti muru pealt lüüa, siis peab peale palli ja golfikepi vahelist kontakti maapinnalt ära lendama ka väike murumätas. Seejärel võtsime kasutusse erinevaid golfikeppe - Sandwedge, raud 9 ja puu 5. Puu 5’ga ehk avalöögikepiga lõime tii pealt (väike tikk, mis palli alla pannakse, et tabamust oleks kergem saada). Puu kepiga lüües on oluline, et pall asuks algasendis natuke rohkem vasaku jala pool, kuna palli tuleb nüüd tabada õhust, mitte enam maapinnalt. Pikimad löögid puuga kandusid üle 100 m. Hea algus tehtud, et golfirajal avalöögiga hätta ei jääks.

Kui ma kuulsin õigesti, siis korra ütles Torel, et olen sündinud talent. Et kui mõni edukas golfiklubi tahaks ettepanekuid teha, siis olen avatud pakkumistele.

No comments:

Post a Comment