Friday, August 6, 2010

1 päev triatlonini

Eile hommikul tegin Pühajärvelt reportaaži. Suured tegijad olid hommikusse ujumistrenni pekstud. Ironmani maailmameister Thomas Hellriegel valgustas mind pisut oma sportlaskarjäärist, rääkides kui kaua võtab aega tippvormi saamine, suurest võistlusest taastumine ja sponsorite nõudmistest. Ta on sõbralik ja muhe mees, kes armastab Eestit. Üks km ujuti kohapeal läbi rahulikus tempos ehk 15 minutiga. Ain-Alar ujus ka ja muide temagi plaanib homme starti asuda, kuigi viimased nädalad pole ta trennile pühenduda saanud.

Selleaastane Pühajärvel peetav triatlon on mitmes mõttes erakordne. Kunagi varem pole olnud nii palju osavõtjaid, kui seda on TriStar 111 Estonial - 275 individuaalvõistlejat, kellest 140 on naised ja lisaks veel 75 meeskonda ehk ühtekokku on põhidistantsil rajal ligi 500 inimest! Pealegi pole kunagi varem ühelgi Eestis peetaval võistlusel stardis olnud nii palju ülemaailmseid spordikuulsusi kui seda on Pühajärvel. Usun, et see on võistlus, mida tasub kohapeale vaatama tulla ja minul isiklikult on au stardis olla, kuigi ärevus on meeletu! Ain-Alar ütles eile eetris, et olen võistluseks igal juhul valmis, vaid eneseusku on pisut veel vähe. Luban, et tegelen sellega.

Eile päeval sõitsin aga maale, et põõsast marju süüa ning puu otsast õunu noppida. Magasin ka ja kogu liigutamine piirdus koeraga jalutamisega. Täna kavatsen samamoodi üldse mitte liigutada ja juua järjekordselt palju. See muuseas oli ka Thomase soovitus, kuna laupäevaks lubatakse 34 soojakraadi, tuleb kaks-kolm päeva varem rohkelt vedelikku tarbida.
Õhtuks olen juba taas Pühajärvel, et võistlejate briifingust osa saada ja kõik homse osas selgeks saada. Ilmselt õnnestub mul ööbida Pühajärvel, et kohapeal end välja puhata ja otse starti asuda.

Tänan siiralt kõiki, kes on hea sõna ja soovitustega mind sel triatloni-teel saatnud :)

5 comments:

  1. Palju-palju edu! Oled tulnud ja saad hakkama! Pöidlad pihus, Ave

    ReplyDelete
  2. Yahooo~~!! ^^
    Edu siis yeah, pane paika need kutit kes nalja tegema tulid! ;D

    ReplyDelete
  3. Four race numbers have been allocated to special competitors that we would like to introduce to you today:

    #111 - Kertu Jukkum
    Kertu is a radio presenter at SkyRock, one of Estonia's most popular radio stations. She shares her training experience on her blog and is already on spot. Definitely an athlete to cheer on for the Estonian spectators!

    Õnn kaasa,vesi kõrva,nael kummi,okas päkka !
    Kohtumiseni finishis!

    ReplyDelete
  4. mulle teed vist küll ära või oleme finishisirgel koos :P
    ma see naljategija siis vist :

    ReplyDelete
  5. Kertu suutis! Ja veel millise stiiliga!
    Viimaste kilomeetrite raskeid tõuse ei võtnud keegi nii naerusuiselt kui Kertu!!

    ReplyDelete