Monday, September 5, 2011

6 päeva maratonini: maratoonari toitumine

Et vaimu toita, püüdlesin täna magusa logelemise meistri tiitli poole. Lisaks haarasin kätte ühe oma lemmikraamatu ning jõudsin veel ka imelise ilma tähistamiseks ette võtta jalutuskäigu vanalinna. Hüppasin läbi Ahaa keskuse ees asuvast Tallinna maratoni võistluskeskusestki, et kätte saada oma võistlusmaterjalid. Võistlusnumbriks on sel korral maagiline 888!
Tänasega selgus seegi info, et 10 kilomeetrile enam registreeruda ei saa ja seda seoses rekordilise osalejate arvuga! Kokku jookseb pühapäeval rajal ligi 18 000 inimest. Nüüd võime end küll auga spordirahvaks nimetada.

Aga nüüd toitumisest, millest ilmselt ei saa kunagi küllalt kirjutatud. Nädal enne maratoni ehk nüüd, mil toimub laadimine, on minu menüü eriti rikkalik. Näiteks tänane päev:
- hommikusöök: kaerahelbepudru meega + rukkipala sulatatud juustu ja tomatiga + tiramisu kohv
- vahepala: näkileib juustu ja tomatiga, banaan ja pirn + shokolaadikommid
- lõunasöök: ahjukartul + täidetud paprika (sisaldab kana hakkliha, mozzarella juustu ja tomatit) + banaan
- vahepeala: kummikommid, kodujuust + mandlid ja õun
- õhtusöök: borsisupp lihaga ja rukkileib + pudding + õun
... lisaks olen joonud pudel Borjomi.

Kindlasti pole eeltoodu eeskujulik, vaid pigem keskmine harrastaja menüü. Pigem peaks see väljendama koguseid, mis kindlustavad organismile vajalikud toitained, vitamiinid ja mineraalid. Homsest lisan pasta ja tatra, mis mõlemad on mu tõelised lemmikud. Niisiis vaime ja füüsiline laadimine jätkub.

No comments:

Post a Comment