Friday, November 11, 2011

Esimene treening jänkidemaal seljataga

Lubasin oma tegemistega siit poolt ookeani teid kursis hoida ja ennekõike kirjutada Ameeriklaste treening- ja söömiskultuurist. Tõsi, viimasest võin hetkel rohkemgi rääkida. Kui eile hilisõhtul sai sünnipäevalauas veel torti söödud - eriti kreemine karamellitort, siis hommikuks valmistasime pannkooke šokolaaditükkidega, peale lisasime maailma magusaimat siirupit ja vähe banaani ka. Ma pole kunagi suutnud heale toidule "ei" öelda, küsimus on aga jätkuvalt mõõdukuses ja tasakaalus toidu ning treeningu vahel. Nemad siin eriti ei armasta sporti, kui rääkida keskmisest inimesest ja üleüldse on igasugune liikumine vaevaline. Siin isegi pole olemas teid, mis viiksid jalakäija kaubanduskeskusesse või raamatukogusse, kõik sõidavad kohale. Vaid kohaliks townshipis (linnaosas) on rajad majade lähistel ja seal ka täna jooksin. Lahe on see, et siin on tõeliselt mägine ala ja korralik võhmatrenn on alati kindlustatud. Kuna ajavahe annab tõsiselt tunda, siis täna hommikul olin juba kell 6 ärkvel ja kell 7 hommikul jooksurajal. Ma ei näinud ühtki hinge väljas, üks põhjus on ehk selles, et täna on siin Veterian`s Day ja seega püha. Jooksin pool tundi + venitus ja mõned kõhulihaste harjutused. Nähtavasti peaksin siinse toidukultuuri juures veelgi rohkem trenni tegema. Plaanin seda ennekõike väljas teha, kuid väga inetute ilmade puhul on meil majas väike jõusaal ka olemas, üheskoos jooksulindiga. Peaasi, et trenn vahele ei jää, sest ma ju lubasin jõuda kodumaale tagasi samas kaalus, mis lahkusin :) I can do it!

Aga mis siin salata, meie, väikesed eestlased oleme liikumas ameeriklastega samas suunad. Ei väsi meelde tuletamast, et kui neil siin on ligi 50% elanikest ülekaalulised, siis meil on see number juba 33%. Haigete inimeste osakaal samamoodi meeletult tõusnud nii neil siin kui meil. Ma loodan, et suurem osa teist, kes selle sissekande on läbi lugenud, võtavad täna ette trenni. Ma ise luban täna veel shoppinguga liikumist lisada ja õhtupoolikult tervislikku kraami süüa, sest ka see osa on neil siin rikkalik. Tervitustega!

4 comments:

  1. Mina olen paaril viimasel suvel just täheldanud, et kuigi meil vaikselt suureneb ülekaaluliste osakaal, siis tundub, et samaaegselt suureneb meil ka nende inimeste osa, kes vaikselt tervisesporti harrastavad. :)
    Aga koogijutt ajas suu vett jooksma. Nämm. :)

    ReplyDelete
  2. Mina olen sama tähendanud, kuid see võib olla ka tingitud sellest, et ise sportliku raja üles leidnud :)

    ReplyDelete
  3. tubli oled :)
    aga mis sa seal ameerikas üldse teed?

    ReplyDelete
  4. Puhkan, virgastun, kirjutan oma lõputööd ja üleüldse on vahel vaja eemal ära olla, et taas hinnata seda, mis kodus ootamas ees :)

    ReplyDelete