Tuesday, July 27, 2010

11 päeva triatlonini ja meeletu kõhuvalu

Eile sain häid uudiseid! Veri on mul parem kui kunagi varem. Hemoglobiin 122 ja ferritiin 114! Ennekõike maasikad on teinud imet minuga!

Täna hommikul ootas ees ujumine üheskoos Gaspariga. Alustuseks sai 300 m soojendust tehtud. Ja siis ootas ees 1 km - erinevaid stiile varieerides. Viimased sajad sai aja peale tehtud. 100 m konna: 3,05 minutit / 100 m selili: 2,45 minutit / 100 m krooli 3,15 minutit. Gaspar võttis aega ja kordas Aini sõnu: selili ujun kõige kiiremini. Kokku sai kilomeetri ajaks 30 minutit.

Peale lõunat võtsin viimaks ette rattasõidu. Panin kodinad kokku ja sõitsin Laagrisse, et alustada sõitu Pärnu maanteelt, kus teed laiemad ja sõit eeldatavalt turvalisem. Plaanisin 50 km sõita - kuni Ääsmäeni ja siis tagasi. Jõudsin Ääsmäeni, kui mind tabas meeletu kõhuvalu kõhu paremas küljes. Ikka nii korralik, et olin sunnitud seisma jääma. Ootasin ja ootasin, kuid paremaks ei läinud. Sinnamaani oli sõidutempo küll korralik, kuid enesetunne super. Auto oli Laagris ja nii ei jäänud mul muud üle, kui vahepeatustega autoni välja kannatada. Vahepeal oli ikka nii hull, et ronisin ratta seljast maha ja istusin teepervele.
Autoni jõudes kutsusin abi ja läksin erakorralisse. Mustamäe kiirabis ütles maailma ebasõbralikum arst, et taoline kõhuvalu on normaalne ja peaksin ibuprofeni võtma. Kui homseks valu ära ei lähe, peaksin tagasi minema. No sinna ma ilmselt enam ei lähe.
Kavatsen hommikul Dr Muzaga ühendust võtta ja eks siis selgub, mis minust saab. Hetkel seis selline, et vahepeal miskit tuikab, kuid üldiselt istudes valu tunda pole. Mul on endal ka juba imelik, et minuga igasuguseid selliseid asju juhtub. Teate, tahaksin endale palju arstidest, ortopeedidest ja kiirabi-tegelastest sõpru - oleks elu palju lihtsam kohe!

5 comments:

  1. Oh, ära muretse, neid kel juhtub, neid jagub! Näiteks mina. Minu juhtumistest võiks paksu raamatu kirjutada(või kaks). Kui ettevaatlik ma ka poleks, minuga LIHTSALT juhtub.
    Pooli lugusid ei julge rääkida, sest keegi ei usuks või lihtsalt imelik hakkab(mõnele võib jääda mulje, et nagu tahaks tähelepanu juba :D pole ju normaalne, et kõik asjad just minuga juhtuvad!).

    Mustamäe erakorraline on üks ebasõbralikemaid kohti, kus ma iial viibinud olen.

    Kõhuvalu võis tulla palavusest, pingutusest, vedelikupuudusest vms. Äkki millegi söömisest, mida organism hästi vastu ei tahtnud võtta? Loodan, et ei midagi tõsist!

    Igal juhul kiiret paranemist sulle ja kordan veelkord - sa pole üksi oma juhtumistega! :))

    ReplyDelete
  2. eks need arstid ole jah sellised...
    endal viimase aasta jooksul nii mustamäe kui viljandi kui pärnu kiirabiarstidega tegemist olnud. pole üks parem kui teine :D

    kusjuures kõht on ka valutanud ja keegi ei saa aru, mis põhjusel need valud sees on olnud. üks pakub ühte, teine teist. pada sõimab katelt, ühed targad mõlemad :D ühesõnaga terveks pidin ikka ise saama ja mõnda aega valu kannatama.

    päris alguses esimesi kordi rattaga sõites oli ka sees valusid - pakun, et kas harjumatu või vale asend oli. seda asnedit sai päris palju muudetud.

    ReplyDelete
  3. Mul endal oli sarnane kogemus ca 5 aasta eest, kui tegin läbi harjumatult pika rattavõistlse. Kuigi toona püüdsid arstid süüdlast leida maksas ja jumal teab milles, on tõenäolisem, et see tekkis organismi vedelikupuudusest ja liigsuurest pingutusest. Kahjuks kulus toona lõplike valude kadumiseni hea mitu kuud + pealesunnitud sportimise paus. Juhtumid ja kõhuvalud pole vennad - tegu võib Sinu puhul olla sootuks muuga. Soovin kiiret paranemist!
    Valdo

    ReplyDelete
  4. Nädalavahetusel olid mitmed eesti korvpallikoondise mehed kõhu tõttu rivist väljas-ju siis on mingi viirus liikvel.

    ReplyDelete
  5. Tegemist on lihasega, mis kinnitub sinna, kust valu tunda. Seos alaselja-vaagna piirkonnaga. Rattasoit tundub aktiveerivat. Kogen seda.Eriti maanteerattaga soites.Arvatakse, et peaks siselihaskonda tugevdama..
    MP

    ReplyDelete