Tuesday, February 17, 2015

Mart on hull ja Rolf hullult andekas

Üks hommik tõmbasin oma kaela ja ülaselja sel viisil ära, et liigutada sain vaid kui robot. Stuudioski istumine oli raskendatud. Tormasin apteeki, et osta kõiksuguseid valuvaigistavaid plaastreid, seadsin need valutavale kohale ja keerasin magama. Päevad on möödunud ja kuigi valu on taandunud, on kohati siiski vigase pruudi tunne. Sellest hoolimata, pole vahele jäänud ükski trenn. Sõbranna Grityl on oma osa, sest kui treenerile võiks veel mõne tobeda vabanduse tuua, siis kaks ootavat inimest on kaks kohustust korraga.
Eilne hilisõhtune trenn Skoda jäähallis oli selle poolest eriline, et ees ootasid ka teised talendikad uisutajad nagu seda Mart Müürisepp ja Rolf Roosalu on. On nemadki veebruarikuu uisukuuna ette võtnud ja lausa esinemised välja kuulutanud.
Ja teate, see Mart on lihtsalt hull. Nii hull, et teadjamad püüdsid temast uisuplatsil eemale hoida. Noh, et mitte lähedalt kokku puutuda, sest kui see peaks juhtuma, on tagajärjed sama hullud, kui mees ise. Samal ajal on ta muidugi kõigi treenerite lemmik ilmselt, sest kujutage ette treenitavat, kes mitte millegi ees risti ette ei löö. Ta on valmis esimeses trennis salto ka ära tegema, kui vaja. Ja ilma soojenduse, tehnika õppimiseta. Mul polnud võimalust teda pidevalt jälgida, kuid need mõnedki korrad olin tema kukkumiste tunnistajaks. Ta ise ei teinud väljagi neist “pisikestest” intsidentidest.

Rolf seevastu on ju mäletatavasti Tähed Jääl osaleja ja hoopiski teises vormis. Palusin tal kõige ägedamat ette näidata ja tema tegi ämblikku. Kujutate ette, see on umbes selline žedööver, mida ma ilmselt poole aastaga ka selgeks ei saaks. Seegi mees esineb oma kavaja peagi harjumäel ja ma kinnitan, et on sama palju vaatamist väärt, kui Mart.
Lõpetuseks võiksin pisut kirjutada ka mu omadest püüdlustusest. Eilne seis oli selline, et tagurpidi ristsamm hakkas juba peaaegu välja tulema, treeneri toetusega muidugi paremini. Valsisamm polnud aga mulle ja nii keerutasin ise ja nii kuis tahtsin, õiget harjutust keeldusin kaasa tegemast. Ja viimaseks nelja takti samm, mis hakkas ka juba looma, kuid vaid abikäe toel. Tagurpidi sõidud nii- ja naamoodi on muidugi juba kergete killast, aga nagu treener ütleb, need pole üldse mingisugused elemendid, vaid niisama kulgemine.


No comments:

Post a Comment