Friday, July 17, 2015

Juulikuu on hulluse kuu

Arvasid, et juuli jääb spordiaastal vahele?
Oo ei, see hullus, mis tegelikult kirjas ja planeeritud on alles tulemas, kuid üks päev astus raadiostuudiosse sisse ka Tanel, kes pehmelt öeldes nõudis, et osaleksin Tallinna triatlonil. Vastasin talle kohe päris kindla "ei". Päriselt "ei" ja otsustasin, et sel korral ma end ümber rääkida ka ei lase. Tanel ei jätnud, vaid helistas ette, kui oli mu kodu poole teel. "Kuule, räägiks äkki? Lühikesed distantsid ja puha..," keelitas ta. Umbes pool tundi hiljem nõustusin (mis sest, et pärast TriStar111 olen andnud lubaduse, et ei ühtki triatloni enam). Okei, distantsid on ikka tõesti midagi hoopiski teist. Täitsa ikka kohe rahvatriatlon on sel korral ja kui aus olla, siis mul puudub igasugune vorm ka, et täna ujuda, sõita ratast ja joosta. Viimast veel, aga omas tempos. Nii, siis olgu selgus majas - ma lähen teist korda elus triatlonile, sel korral ilma igasuguse ettevalmistuseta ja ei mingit ajalist püüet. See saab olema triatlonipidu ja ma lähen ning naudin (nii õpetas mind ka esimese võistuse eel Ain-Alar Juhanson).

Aga tõsiselt, 300 m ujumist? Kuidagi ikka välja ulbin, onju. Pead ma vette ei pane. Mis sest, et Rademar kinkis umbeägedad ujumisprillid ja müts on ka mul ilus kollane. Ujun pea vee peal konna, nagu ka aastaid tagasi Otepääl (siis oli distantsiks 1 kilomeeter ja ajalimiit 35 minutit). Edasi rattasõit - otse Pirital, kus sel päeval on liiklus muide suletud. 14 kilomeetrit ja see saab täitsa tore olema, kui keegi just kodaratesse ei sõida või midagi. Rademari Kert orgunnis mulle ratta ka, aga no see ei läinud mitte, sest see on kindel, et maanteerattaga ma enam kunagi ei sõida. Viimased kaks sõitu lõppesid kiirabis (pea sidemeis, käsi lahases, marrastused kõikjal). Ei, see on lausa psühholoogilise tõrkega seotud. Nagu umbes madude kartus, millest ma ei tahagi üle saada. Kert hea poiss, vahetas ratta ilusti välja - sain sellise kena naiseliku linnaratta.

Ja edasi vaja veel 2,5 kilomeetrit joosta. No sellega probleemi pole! Sain ju lausa uued tossud, et need aitaks kaasagi. Jah, mind osteti ära, et ma läheks ka teeks selle triatloni ära. 25 juuli olen rajal ja ma ei hakka lubamagi, et treenin kui hull. Kui jõuan, siis treenin. Eile käisin jooksin poistega metsas - tunni ja puha. Palju pole jäänud, aga juulikuus triatlon ilma ettevalmistuseta kõlab ju hästi küll!

Kui Sa soovid ka tulla, siis palun registreeri ruttu ära ja vaat, et aitad mind rajal, sest see saab katsumus olema ikka:
https://tallinntriathlon.ee/

1 comment:

  1. Oi, ma Hiiumaal ei saanud kusagilt ratast, aga see kõlab nii ahvatlevalt.. Aga see on suht kohe ju:(

    ReplyDelete