Sunday, September 6, 2015

Kõik on uus septembrikuus!

Võib-olla oled kuulnud, et viimasel ajal pühendan töö tegemisele enamgi aega ja mõni on ehk ka arvanud, et spordiaasta jääb nüüd sootuks katki, aga ei, sellel ei lase ma juhtuda. Sest esiteks on lubadus lubadus ja teiseks, ka TV3 avalike suhete juhina tuleb sporti edasi teha, sest vaid tugev füüsis annab eeldused heaks vaimutööks.

Vihjeid septembrikuu alale leidus varemgi - tõepoolest, selleks on golf! Mu hea sõbranna Riina tegi eeltööd selles osas minuga juba mõnda aega ja nii ma selle alani jõudsingi. Sissejuhatuse sain Muhu Göörlilt, kuigi seal ise kätt veel valgeks ei saanud ja jälgisin mängu eemalt.
Aga nüüd siis. Täna oli see päev. Jõelähtme golfiväljak ootas, ühes Torel Neider`iga, kes kuuks ajaks ka mu treeneriks on saanud. Golfimaailmas tuntakse teda kui omaala spetsialisti, seega olen tõepoolest parimates kätes, et kuuajaga golfiga tuttavaks saada.

Alustatud sai algasendi võtmisest ning gripi ehk käte hoidmise harjutusest. Parajalt tehniline tundus see ala juba päris alguses, sest selgub, et õiged asendid nii käte kui ka kehahoiakus on golfis aluseks, sest see tagab golfikepi õige liigutuse ning õige algasend hoiab hästi tasakaalus. Kuna golfiswing on kiire roteeruv liigutus ümber oma telje ehk selgroo, lisas Torel. Golfis kasutab inimene praktiliselt kõiki oma keha lihaseid liigutuse tegemiseks ning maksimaalse pöörde tegemiseks tuleb asendid eelkõige paika saada. Kuigi pean tunnistama, et valu tundsin vaid labakätes ja nii jäi mulje, et vaid need saavad trenni.

Kui algasend ja hoiak olid enamvähem paigas, siis tegelesime golfiswingi õigesti liikuma saamisega. Et võimalikult palju hoogu tekitada golfikepi liikumisse, siis peab tehniliselt õigel ajal õigeid asju tegema. Öeldakse, et golfiswingis peab paigas olema ca 20 000 pisiasja ning kui alguses saada tööle kasvõi 5, siis ollakse juba õigel teel. Golfis on ülimalt oluline pöörata lõpuni läbi ja seda nii alakehast kui ülakehast. Samas peab golfis olema meeletult kannatust (mul on sellega alati probleeme olnud, olenemata alast), sest õiged golfilöögid tulevad, siis kui tehnika paika loksub ning keha on piisavalt lõtv. Ma hetkel veel isegi ei unistanud millegi paika saamisest, pigem püüdsin aru saada, milles golfi võlu üleüldse seisneb? Tean veel paari tuttavat lisaks Riinale, kes on sellega algust teinud ja ma võiksin vabalt neid lausa golfisõltlasteks nimetada.

Kui pikad löögid hakkasid täna juba välja tulema, siis oli aeg õppida puttamise algtõdesid. Puttamine on tegevus, mis toimub griinil ja griin on selline vastav väljak. Selles on oluline tunnetus. Tehnilise koha pealt võib ju olla lihtne arvata, et löön aga palli auku, kuid kuivõrd griinid on suured ja korralike kallakutega peavad puttamises paigas olema kaks põhiasja - suund ja tugevus. Viimasega oli täna halvasti, jõudu tundus mul liigselt olevat ja pidevalt toseerisin sellega ka üle. Järgmine trenn toimub pärast Tallinna jooksuvõistlust, seega on lootust, et jõudu on vähem ning ehk õiget tunnetust enamgi. Igal juhul golfiga on algus tehud!

No comments:

Post a Comment