Monday, September 21, 2015

Golf on käkitegu

Hullumeelselt kiire nädalavahetus oli. Iga tegevus ise linnas ja magamiseks mul üldse aega ei jäänudki. Nii oli päris raske sundida end trenni veel ka, kuid Torel on nii tore, et kui lubatud, siis tuleb minna. Pealegi hakkab golfihooaeg läbi saama ja nii tuleb võtta, mis võtta veel annab.

Järjekordses trennis harjutasime chippamist ehk golfi lähimängu. Sain teada, et chippamisel on oluline algasendis saada raskus vasaku jala poole umbes 60% ulatuses, selleks et golfikepp tabaks palli õige koha peal ja kepilaba liiguks palli alt läbi. Mitte iial pole chippinud, väsimus oli võtmas mind, kuid päriselt hästi tuli välja. Kusjuures mul pole väga eeldusi antud taoliste tehniliste alade mängimiseks, kuid golfis tundub, et mulle on siiski midagi sünniga kaasas. Või olen liigselt enesekindel hetkel vaid. Või on Torel ikkagi nii hea treener, et ka kõige lootusetumates leiab ta meistrigeeni üles. Igal juhul hoolimata kõigest, trenn õnnestus ja innustus aina kasvas.

Sina aga, kes golfis veel eratunde pole võtnud ning chippamine ka selge pole, siis loe, mida Torel selle kohta kirjutab! "Chippamine on üks põhiosasid golfis, kuna lähimänguga on võimalik golfitulemust kõvasti parandada. Samuti on chipi tehnika üks osa golfi täislöögist ja seda just tabamishetkel. Chippamine õpetab lihtsaid tõdesid, kuidas pall üldse kokkupuutel golfikepi labaga lendu läheb. Samamoodi, kui lisada rohkem hoogu saab kõrgema lennutrajektoori ning vähem hoogu, lööb palli madalalt. Väga oluline on käte ja õlgade vahelise kolmnurga töö. Ainult randmetega chippamine on ebatäpne ning ei taga head tulemust. Tähtis on hoida pea paigal kui hoovõttu teha ja läbi löögi peab tundma, et keharaskus kandub vasakule. Seejärel hoia lõppasendit, kuni pall maandub. Selleks, et õppida õigesti suunda võtma, tuleks harjutada nii et paned teise golfikepi maha ja see suund peaks näitama natuke sihtmärgist (lipust) vasakule. Kogu golfi harjutuskava peaks sisaldama ca 60% lähimängu harjutamist."


Lihtne ju! Golf ongi lihtne ala, kui alustuseks mõned eratunnid profilt võtta. Hilisem ümberõpe on juba keerulisem.

No comments:

Post a Comment