Saturday, June 18, 2011

Esimesed trennid

Jooksuvõhm areneb inimesel välja üsna kiiresti, kuid paraku ka kaob üsna kiiresti. Õnneks suutsin sel korral võhma kadu ennetada ja nii olen vahepeal end koormatuna hoidnud. Niisiis jooksin esimeses trennis teisipäeval 50 minutit 130nese pulsiga ja seda oma lemmikrajal Pirita mere ääres. Usun, et just meri puhastab mõtteid ja annab kehale energiat. Indiaani üheks aluselemendiks on ju samuti vesi ja pealegi pean neid vendi oma mentoriteks. Aga jooksust, tundsin isegi, et tempo on vähe tõusnud
130-nese pulsi juures. Põhjalikum venitamine on ka jätkuvalt arengusuund.
Neljapäeval sai ette võetud 1h ja samas kohas, kus sõna otseses mõttes jooksin kokku oma hea sõbranna Heditiga, keda ammu näinud polnud. Tema on see tüüp, kes avastas üks hetk, et suudab joosta ja nüüd käibki aina jooksmas - nii paar tundi järjest ja umbes 150se pulsiga. Sellest hetkest jooksime koos ja otsustasin, et polegi nii halb mõte üks vähe pikem ja kõrgema pulsiga trenn vahele teha. Kokku sai joostud 1,5h ja keskmiseks pulsiks kujunes 145. Tore, et mitte ainult klubis ei kohta ma oma armsaid sõbrannasid, vaid aina enam ka spordiradadel :)

Täna teen trenni Pärnus ja kuigi unistan juba ammu mere ääres liival jooksmisest, pole kindel, kas see just täna teoks saab. Üldiselt pidi liival jooksmine suurema koormuse labajalale andma ja seda peaks harjutama vähehaaval. Kes aga siin Pärnus vajab jooksukaaslast või tahaks lihtsalt end vähe liigutama tulla, siis you are welcome. Ja mulle võikski keegi need kõige paremad linna rajad ette näidata :) täna jooksen aga ilmselt ei-tea-kus-suunas.

3 comments:

  1. Pärnu on kahjuks väga kaugel. Kui aga kunagi Tallinnas jooksukaaslast otsid, siis võiks koos sibada küll. ;)

    ReplyDelete
  2. Mis kiirus sul umbes on 130 pulsiga joostes?

    ReplyDelete
  3. Pärnus on näiteks võimalik joosta Jaansoni rajal ehk vanast sillast uue sillani (ca 4km ots). Samuti on Raekülas Riia maantee ja Sindi tee ristist umbes 150m vasakule minnes mõnusad jooksurajad: siltide järgi 1,5km, 3km ja 5km (gps-ga mõõtsin, et 3km rada oli tegelt ca 2,6km ja 5km oma ca 4,75km).
    Ja kui oled pikemalt Pärnus, siis iga teisipäev on siin Aastajooks. Järgmised 6 või 7 teisipäeva joostakse rannas 3000m.

    ReplyDelete