Sunday, December 22, 2013

Treeningplaan paigas

Esimesed trennid on seljatatud. Raskemad, kui karta oskasin. Mitme kuune trennist hoidumine, taastumine operatsioonist on teinud oma töö või siis õigemini jätnud töö tegemata. Terasspordi peatreener Anu Ruutu võttis oma kohuseks koostada treeningkava, mida järgnevad kuud järgin ja mis omakorda on eelduseks Kilimanjaro vallutamisel.

Kui esialgne kava sisaldas endas suuresti treeningut jõusaalis, siis kokkuleppeliselt sai see kiiresti muudetud. Treeneri ja iseenda vastu aus olles, siis minust peegli ees hantlitega vehkijat ei saa. Olgu kava või mitte, kuid taoline treening sobiks vaid juhul, kui treener on alati kõrval, et sundida ja kontrollida pidevalt. Vastasel juhul käiksin kohal ja jutustaksin, või leiaksin muud meelepärast, et aeg mööda saata.
Niisiis, praegune kava on lihtne ja loogiline. 3-4 trenni nädalas, mille hulgas on:
1 x lihastreening nagu Bodypump (asendab jõusaali treeningu ideaalselt)
1 x vastupidavustreening nagu jooks, suusatamine, ringtreening või kiirkõnd
1 x venitustreening nagu Bodybalance või jooga

Treeningpäevik on kohustuslik!

Alustuseks tegime siiski Anuga ühe jõusaalitreeningu ka läbi, et veenduda veel kord, et see pole mu meelistreening. Pärast veel jooga ka peale. Ilmselgelt pingutasin esimese korra kohta täiega üle ja nii on juba kolmandat päeva lihased valusad viisil, mida ei mäleta ma ammu. Samas on see veenev märk, et olen tuhast taas tõusmas, kuigi pikk tee on veel minna.

Järgmine korralik trenn (kui seda nii saab nimetada) ootab ees kohe pärast jõule 26.detsembril, mil toimub taas järjekordne Pekist Priiks. 45 km ühtejutti vahelduva jooksu ja kiirkõnniga. See saab olema väljakutse!

No comments:

Post a Comment