Monday, February 17, 2014

Matkasaabaste valimine

On kindel, et kõik, mille saan homse varna lükata, ma ka lükkan. Sama on varustuse valimisega, rääkimata pakkimisest - seda teen ilmselt vahetult enne lennukile minekut.

Aga kusagilt tuleb alustada ja vähemalt "saapad" võin oma "reisile kaasa" listist maha tõmmata.
Valimisele eelnesid pikemad ja sisukamad arutelud teemal, millised peaksid olema saapad, kui matk Aafrika katusele kestab kokku kaheksa päeva ning samal ajal on ette nähtud kaheksa kuni kümme tundi kõndimist päevas. Maastik on vahelduv - vihmametsast kõrbeni välja, temperatuur mäejalamil 25 soojakraadi ja mäe tipus -10 kraadi. Võimalik, et sajab palju ja jalanõude kuivatamise võimalus puudub. Mulle tundus päris hullumeelsena leida ühed ja samad saapad, mis kogu selle kadalipu vääriliselt läbi aitaksid teha.

Art Oppi eesotsas tuli oma soovitustega appi ja leidis saapad, millega peaksin ideaalselt hakkama saama. Merrel Chameleon Arc 2 Rival, waterproof. Omadustest olgu esile toodud:
- ortholite : sisetald, mis vajub maksimaalselt 1% aastas.
- q-form : naiste (k.a rasedate) lemmik, spetsiaalselt naistele loodud tulenevalt kehaehitusest.
- wtpf : veekindel, tänu membraanile hingab ja laseb niiskust välja, kuid sisse mitte.
- fresh : antibakteriaalse toimega sisemus, väldib ebameeldivat lõhna jalanõus.
- vibram : tald valmistatud kummisegust, mis tagab vastupidavuse, spetsiaalne muster sobilik nii jäisel, kui ka kivisel pinnasel.

Nii mõnestki neist tehnoloogilistest omadustest kuulsin esimest korda. Pärast matka saan kinnitada või vastavalt ümber lükata lubatu.

Hetkel on ülesanne saapad aktiivselt kasutuses hoida, et need võimalikult nö sisse käia.

No comments:

Post a Comment