Thursday, October 28, 2010

Immuunsuse tugevdamisest

Need perioodid, mil ma trenni teha ei saa, on hulga stressirohkemad! Mäletan, mil triatloniks treenimisel kolm korda järjest rattaga kukkusin - käed, jalad kõik lõhki, kuid oli mis oli, õnnelik olin, kui taas trenni sain. Õnnehormoon on ilmselt see, mida treeningutelt jahin.

Nüüd olen siis pea kaks nädalat trennist eemal olnud ja kuigi enesetunne juba mõnda aega kui tervel inimesel, olen siiski ettevaatlik. Hetkel olen käsile võtnud tõelise immuunsuse tugevdamise. Sestap pidasin toitumisspetsialist Margusega nõu. Toitumine on endine - lisaks püüan eriti hoolikalt jälgida, et iga päev sööksin piisava hulga köögi-ja juurvilju. Puuviljade osas pole probleemi, sest suurema osa vajalikest süsivesikutest saangi kõikvõimalikest puuviljadest.

Ostsin täna Marguse soovitusel ka kuldjuure tinktuuri, mis tugevdab immuunsust ja mida manustan 10 tilka kolm korda päevas pool tundi enne sööki. Kuldjuure kohta lugesin muuhulgas järgmist:
Kuldjuurt kasutasid vene kosmonaudid ja sportlased taastamaks südame normaalset rütmi peale pingutavaid koormusi vältides kudede hapnikupuudusest tulenevaid kahjustusi nii lihaskoes kui närvisüsteemis. Leiti, et kuldjuur tugevdab närvisüsteemi, tõstab tähelepanuvõimet ning selle kiirust, parandab mälu ja vere juurdevoolu lihastesse ning ajju; teda on soovitatud kasutada südamenõrkuse, kehvveresuse, diabeedi ja madala vererõhu puhul. Kuldjuure toimel suureneb organismis valgusüntees ning ta avaldab antimutageenset ja antidepressiivset toimet, kosmeetikas kasutatakse teda kreemide ja maskide koostises naha lõtvumise ja vananemise vastu.
Tiibeti rahvameditsiinis on kuldjuurt kasutatud düsenteeria, seljavalude, kopsupõletiku, menstruatsioonihäirete, valgevooluse ja traumaatiliste kahjustuste korral.


Ka küüslaauk on omal kohal. Kui seniajani sõin küüslaauku vaid siis, kui hakkasin haigeks jääma, siis Marguse soovitusel söön seda nüüdsest iga päev - 1 küüs korraga ja õhtuti. Muuseas, kes kardavad jäledat järelhaisu, siis sellest päästab piimatoodete tarbimine, jooge kasvõi pool klaasi piima peale. Meenus ka kellegi tarkpea uuring - küüslaaugul on ennetav ja mitte raviv toime.

Punane päevakübar on hetkel samuti kasutusel - 10 tilka 3 korda päevas. Infot selle kohta:
Sobib hästi nii gripi ennetamiseks kui raviks. Haigestumisel aitab tinktuur vähendada ja kergendada nii nohu kui ka kurgupõletikku. Välispidiselt kasutatakse väikeste pindmiste haavade, näole tekkinud põletikuliste vistrike, löövete ning ohatiste tupsutamiseks. On kindlaks tehtud punase päevakübara antiseptiline toime ja võime haavade puhul kiirendada uute kudede teket ja vähendada valu. Taime tinktuur aitab igemepõletiku puhul.

Viimased päevad olen kõigele lisaks joonud suure kruusi ingveri-sidruni-laimi teed. Esiteks on see lihtsalt üks mu lemmikutest ja teiseks, ka väga kasulik.

Vitamiinitablette Margus ei soovitanud. Tema hinnangul peab inimene kõik kasuliku toidust kätte saama ning lisaks ei omasta organism tabletist vajalikku. Usun teda!

2 comments:

  1. Ma loodan, et sa ikka leiad oma kiires ajagraafikus pisut aega, et vastata paarile küsimusele, mis sai esitatud "Haigelt trennis" postituse all!
    Aitäh!

    ReplyDelete
  2. Hei,
    vastasin eelmise postituse all :)

    ReplyDelete