Wednesday, May 11, 2011

Ühistreeningu ülevad meeleolud

Päev ja kaks pärast 23 km läbimist andsid reielihased ikka päris tunda ja nii sai eile hommikul laserteraapia läbi tehtud, mis peaks leevendama nii lihasvalu, kui ka ravima kõikvõimalikke vigastusi, põletikke ja lihaspingeid. Pärast protseduuri oli küll veel tunda, et olen mõni aeg tagasi korraliku jooksu teinud, kuid trepist oli juba palju valutum üles ja alla käia. Kel huvi, siis rohkem informatsiooni saab:
www.laserteraapia.ee

Eile oli taas ühistreeningu päev ja nii sain esimest korda Hiiu staadioni ääres jooksutrenni teha. Taas Kerliga koos tegime 40 minutit sörkjooksu ja siis juba Margus Pirksaare ja ühe teise mehe, kes keha järgi ka jooksa, juhendamisel jooksutehnika trenn. Ikka need põlvetõsted, sääretõsted, sulghüpped, labajala harjutused ja palju muud. See trenn on ikka selline, et enamikke harjutusi täies mahus teha ei jõuagi. Viilida ei õnnestunud sel korral peaaegu üldse, sest treenereid oli kaks ja kui ühe silmad olid mujal, sattusid teise omad ikka minu peale. Kerli vedasin sel korral ühistrenni esimest korda ja kuigi ta esialgu kõhkles, oli hiljem vaimustuses ja kavatseb nüüdsest käiagi ühistrennides. Trenni aeg kokku: 2 h ja 10 minutit ning enesetunne palju parem kui enne trenni.
Muuhulgas sain teada, et nüüdsest on põhirõhk puhkamisel ja mingisugust tõsist trenni enne maratoni ma ei teegi. Lisaks, olen juba pöördunud Adidase poole, et saada õiges suuruses jalatsid, sest praegustega maratoni üle ei ela. Nimelt peavad need olema vähemalt pool numbrit suuremad, et üles paistetavatel jalgadel oleks ruumi hingata.

Kel aga mahti ja soovib trenni teha proffide käte all + toredas seltskonnas, siis ühistreeningu kohta leiab infot:
http://www.jooksupartner.ee/index.php?id=nike-jooksupartneri-treeninginfo

5 comments:

  1. Vaata, et jõuaksid uued sussid enne maratoni siis ka kenasti sisse joosta! :)

    ReplyDelete
  2. Tere Kertu!

    Olen su teekonda juba nii pool aastat jälginud ja tahtsin öelda, et oled väga tubli! Jõudu ja jaksu sulle ikka, tundub, et trotsid kõiki torisejaid. :) Mõned küsimused on ka. Osalen sel aastal esimest korda maijooksul või üldse suuremal jooksuüritusel. Kas on mingid märked ka iga kilomeetri tagant? Muusikaga jooksmine pole seal ometi keelatud, ega? Panin end ajaga jooksule kirja, loodan et kui palava ilmaga peakski viimased kilomeetrid kõndima, lõpetan raja ikkagi rõõmsal näol. Seda ka, et kuidas selle raja jooksupind on? Ma ei mõtle kaarti, see on kodulehel olemas, aga kas tee on kergelt mägine või ikkagi üsna tasapinnaline?
    Aitäh ka, et vastata viitsid!

    ReplyDelete
  3. Loodetavasti saad uued käimad kiirelt. Nimelt uued jooksujalatsid peab enne maratoni ikka korralikult sisse kandma, paarist-kolmest trennist jääb selleks ilmselgelt väheks.

    ReplyDelete
  4. kuulsin sellest blogist raadiost ja kohe õhtul nägin sind glehni pargis jooksmas :)rääkisid tarka juttu sõbrannaga kopsudest :)

    ReplyDelete
  5. Uued jalatsid peavad kohe mugavad olema....sissekandmisaega ei tohiks olla. Kui on, siis on muretsetud sobimatud jalatsid. Olen korduvalt jooksuvõistlustele läinud jalatsitega mille vahetult karbist välja võtan ja mingit muret pole. Maratonis jooksin tutikate jalatsitega koguni isikliku rekordi.

    L.V

    ReplyDelete