Tuesday, August 30, 2011

12 päeva maratonini: registreerunuid 1198

Just tsekkasin, maratonile on registreerunud 1198 inimest praeguse hetke seisuga! Kui maratoni jooksjatele aga lisada poolmaratoni ja kümnele kilomeetrile registreerunud ning lisaks kepikõndijadki, asub 11. septembril Tallinnas starti
vähemalt 12 464 inimest! Kes enne käinud, see teab, milline imeline tunne see on - peaaegu nagu laulupeol. Tahaks ühel päeval öelda, et me pole mitte ainult laulurahvas vaid ka spordirahvas.

Lisaks meie oma rahvale on sel päeval aga kohal ka hulgaliselt inimesi mujalt. Näiteks on 30% maratoni jooksjatest välismaalased, kokku on esindatud 31 riiki! Loomulikult on kohal mehed ja naised nii Keeniast kui Etioopiast. Tempomeistriks on teiste seaks ka treener Margus Pirksaar - sedapuhku ajaga 3:00 ja Einar Kaigar 3:30.

Nagu öeldud, suudab füüsiliselt enamik meist maratoni joosta, kui vaid vaimselt end selleks valmis suudab panna. Tegelen sellega iga päev. Ennekõike meenutan oma seniseid saavutusi ja neid emotsionaalseid päevi, abi on ka positiivsetest mõtetest. Treeninglaagris tegime ühe põneva harjutuse ja kuigi see kõlab uskumatult, toimib alati! Tee järgi! Seisa seina ääres nii, et sõrme otsad puudutavad seina. Nüüd pane silmad kinni ja mõtle minut aega nii negatiivselt kui suudad - näiteks mõne väga halva asja peale. Seejärel silmi ikka kinni hoides püüa puudutada sõrme otstega uuesti seina. Kas puutusid seina? Nüüd ikka silmi kinni hoides mõtle minut aega kõige positiivsemale asjale, mis meelde tuleb ja siis püüa puudutada seina. Kas sõrmed puutusid seina?
Treeninglaagris tegime selle läbi ja nii uskumatu, kui see ka pole, see toimib. Ehk siis inimene suudab paljusid asju, kui on häälestatud õigesti - positiivselt. Olete tähele pannud, et kui ühel päeval on tuju halb, juhtub eriti halbu asju ja üleüldse tundub päeva lõpuks, et poleks sellel päeval pidanud ärkama? Ja kui toredad on päevad, kui endas on sära sees, sest maailm teab Sulle vastu naeratada vaid siis, kui Sina naeratad. Ma usun sellesse ja lisaks, et igaühes meis on tubli annus positiivsust, mis on eelduseks suurtele tegudele. Ma tõemeeli ootan seda adrenaliiniküllast starti 11. septembril!

No comments:

Post a Comment