Wednesday, August 3, 2011

Trenn valudes ja immuususe tugevdajatest

Ärkasin keset ööd tõsise seljavalu peale - see kõik wakeboard`i tagajärg. Päris hulluks läks ärgates - üla-ja alaselg, õlad ja käed ikka nii valusad, et ega väga ei tahtnudki täna midagi teha. Poleks arvanud, et mõned minutid wakeboard`i võivad nii mõjuda, aga ehk lõid nõrgad kohad välja. Igal juhul lubasin endale täna väikese päikesevanni, sest millal veel end D-vitamiiniga kosutada kui mitte nüüd, peagi on sügis käes. Õhtul võtsin alles end kätte ja läksin randa trenni tegema. Esimesed 30 minutit ehk soojendusjooksul valutasid kõik kohad ja mõtlesin, et ehk tempojooksuni täna välja ei veagi. Siiski läks tempojookse tehes valu tunduvalt väiksemaks ja tundus, et kui kiiresti joosta, kaob valu sootuks. Tegin kõik vajalikud jookutehnikaharjutused ka vahele ning siis lõppu lõdvestusjooksu. Venitused eriti eeskujulikult lootuses, et ehk homme ärkan juba vähem tundlikuna.
Trenn kokku: 1h 10 min
Kaotatud kalorid: 584 kcal
Keskmine pulss: 143
Maksimaalne pulss: 168


Kohe pärast antibiootikume võtsin aga tee ette ka Fitshopi, et haarata neilt kaasa vahendid immuunsuse tugevdamiseks ning mõned taastusvahendid pärast trenni kasutamiseks. Niisiis olen juba nädala jagu kasutanud ja soovitan soojalt:
Goji marjad on ühed maailma toitaineterikkaimad marjad. Nad sisaldavad üle kahekümne erineva mineraal- ja mikroaine nagu tsink, kaltsium, kaalium, vask, seleen, naatrium, fosfor jne. ning rohkelt C-vitamiini. Kuivatatud Goji marjad on antioksüdantide poolest ülivõimsad muude taimeliikidega võrreldes. Neid võtan umbes 10 marja päevas.

Noni mahla kasutatakse immuunsüsteemi tugevdamiseks, mitmetest tervisehädadest
hoidumiseks ja raviks. Kuna tegemist on loodusliku lämmastikoksiidi allikaga, siis aitab see vältida infarkte, tromboose ja parandab erinevate elundite, nende hulgas ka närvirakkude verevarustust. Suurendab organismis insuliini tootmist, olles abiks suhkruhaigetele. Noni mahlast on olnud abi liigse kaalu vähendamisel. Aitab valu vaigistada. Toimib ka lihasrakkude lõdvestajana, takistab veresoonte lupjumist, parandab rakkude varustamist. Juba vähenegi lisandumine toetab ajutegevust: ergutab
aistinguid, kiirendab närviimpulsse ning parandab mälu. Jne jne. Lisainfo:
http://fitshop.fitness.ee/loodustooted/0/readmore/311/Noni%20mahl%200,5%20l/

Gutzy Recovery Drink ehk spetsiaalne taastusjook kestvusaladega tegelejatele. Selle maitse on küll nii hea, et tahaks kogu aeg trennis käia! Kasutegur seisneb aga selles, et see taastab lihased ja energiavarud ning lisaks sisaldab vitamiine ja mineraale, mida organism pärast treeningut eriti vajab.

2 comments:

  1. Pihlakamarjad on ka ühed väga head turgutajad, hea on teha kuur 10 marja 2x päevas. Ja mis kõige olulisem - puhas ja eestimaine.
    Need välismaa trendid tervislike kraamidega on hirmutavad ja ei julge nendega väga katsetada.

    ReplyDelete
  2. kuna uut treeningplaani osa oodata on? Eelmine lõppeb järgmise nädalaga ära...

    ReplyDelete