Monday, August 29, 2011

Nädalavahetusel ainult pidutsesin! Motivatsioon laes!

Ma olen teiega alati aus ja nüüdki. Vaadake, viimase aasta jooksul on olnud nii, et ma peaaegu polegi pidutsenud. Ühelt poolt ei viitsi uneaega raisata ja teisalt alkoholi tarbimine toob niikuinii kaasa ulmelise peavalu, mida püüan vältida. Nüüd aga sattus kaks olulist sündmust jutti ja ma võtsin sellest, mis võtta andis. Niisiis reedel toimus hea sõbranna sünnipäev ja jõudsin üle teab mis aja klubissegi. Laupäeval ma trenni ei teinud, vaid kasutasin päeva magamiseks. Õhtupoole käisin aga suguvõsa kokkutulekul, kus taas läks õhtu pikale. Nüüd on tunne, et mõneks ajaks on taas hing rahul. Aga vahelduseks oli päris tore. Rohkem ma pidutsemisest oma spordiblogis ei räägi.

Olulisest rääkides, siis eelmise nädala lõpus väisasin jooksuseminari, mis tõstis motivatsiooni lakke. Lisaks sain palju olulist infot. Muuhulgas tõi Einar Kaigas välja näitliku kava "2 nädalat enne maratoni" ja seda võiks vabalt kohandada ka muude suuremate jooksuvõistluste puhul. Jagan seda teiega:

E - puhkus
T - kerge jooks 40 minutit + rütmijooksud (6 x 100m)
K - tugev treening. Intensiivsed lõigud või tempojooks 10-12 km.
N - taastav jooks 40 min
R - puhkus
L - 40 min rahulik jooks + rütmijooksud 8x100 m või 4x200m
P - rahuliku tempoga pikem jooks. 1,2 h - 1,3 h rahulik jooks
E - puhkus
T - tugevam treening. Maratoni tempos jooks 3-6 km + 10 min taastav jooks
K - puhkus
N - rahulik jooks 30-40min + rütmijooksud 5-6 x 100m
R - puhkus
L - kerge soojendustreening. 20-30 min + 5-6 x rütmijooksud + korralik venitus
P - MARATON

Kokkuvõtvalt kehtib aga reegel, et pikki treeninguid enam ette võtta ei tohiks ja 2 nädalat enne maratoni toimub laadimine. Ülioluline on puhkus ja magamine. Sestap olles juba teist nädalat hommikuprogrammis ja ärgates kell 5 hommikul, võtan päevasel ajal kindlasti ette ka lõunauinaku. Söömisele pööran veelgi enam tähelepanu ja joon rohkelt Borjomi.

3 comments:

  1. Minu meelest on pidutsemine (vähese alkoholiga) täiesti normaalne. :) Kui seda tehakse aeg-ajalt ja koos heade sõpradega, siis on see vajalik psühholoogiline vaheldus ja energiasüst hingele.

    ReplyDelete
  2. Kertu, Sa oled nii motiveeriv! Edu sulle :)

    ReplyDelete
  3. Kertu, aitähh, et teistega oma kogemusi ja teadmisi jagad. Olen isegi esimest korda sel aastal maratonistardis ja väike närveerimise pisik on sees, kuigi trenni on ilusti tehtud. Sinu 2 nädala nõuanded on väga väga head ja abistavad. 11. september tuleb kindlasti põnev päev ja loodan sellest võtta maksimaalseid positiivseid laenguid..ja kuidas teisiti saakski kui nii palju toredaid inimesi on su ümber. Edu ja monusat jooksuelamust sullegi!

    ReplyDelete