Wednesday, April 20, 2011

Võistluse eel

Pidasin treeneriga nõu, et trenni ajastus pärast väikest kõhugrippi õige ja tervislik oleks. Üleüldse on ajastamine ja planeerimine mu üks nõrgemaid kohti. Pärast väiksemat või suuremat pausi tahaks ikka kohe rajale tormata ja endast kõik anda, et vahepealne tasa teha. Suur viga!!! Organism vajab taastumiseks aega ja võitleb tervise ja keha heaolu eest niigi, lisapingutusega valmistan organismile piina juurde. Nii tuligi veel eile taastuda ja täna lubas treener mind rajale tingimusega, et trenn kestab 40 minutit 130nese pulsiga ning enesetunne dikteerib. Läksin Pirita metsa jooksma, kus muuseas on rada veel päris lumine, kuid muidu talutav. Tunne aga oli alguses ikka päris raske, väike nõrkus ja väsimus oleks justkui kehas olnud, mis õnneks peagi möödusid. Umbes jooksu keskpaigas oli juba olemine hea ning lõpetades päris hea. See tähendab omakorda, et tõenäoliselt võin homme tunniajase trenni teha ning etteruttavalt võin isegi öelda, et kui kõik plaanipäraselt läheb, olen laupäeval Kõrvemaal stardis. 16 km tingimusega, et lähen seda vaid läbima ja tempo on ülirahulik. Sellise kokkuleppe me Margusega tegime. Ühesõnaga, kõik, kes tahavad mind kindla peale võita, saavad Kõrvemaal võidu joosta.

3 comments:

  1. Kuigi enamus neist kiibitsejatest väidab, et raskeim osa jooksuteeningust olevat vahemaa läbimine diivanist välisukseni, siis ise olen täheldanud, et organism põrgib julmalt vastu kuni 5-6 kilomeetrini (jalavalu, pisted jne), aga peale seda muutub kõik heaks. Nii heaks, et jookse või paarkümmend kilti. Aga ei tohi, sest trennis ei tohiks üle 12-13km joosta. Kui, siis kord üle kahe nädala....

    ReplyDelete
  2. to Holden: mul ka sama tähelepanek tehtud, et esimesed km suht kangutamine, aga hiljem läheb alles õige mootor tööle;)

    ReplyDelete
  3. see ei ole trennis vaid nii. Minul ka võistlustel. Kõrvemaa jooksulgi alati esimesed 3-4 km ei leia seda õiget rütmi ega minekut--hiljem raske pidama saada. Võistlustel aitab raske alguse vastu muidugi korralik soojendus. Mina pole seda meelt, et trennis ei tohiks üle 12-13km joosta. Et hästi joosta tuleb hästi palju joosta, aga selleks et palju joosta peab aega olema. Kui liiga kärsitult mahtu tõstad, siis ongi vigastused kallal. Iseendal, kes ma maratoniks valmistun on nädala sees treeningud jah 8-15km ja ülepäeva suure intensiivsusega. Pühapäev aga siis kolm nädalat järjest 30km....neljandal kergel nädalal 20km....enne ja pärast pikka jooksu on puhkepäev.

    L.

    ReplyDelete