Monday, March 14, 2011

Sportlik nädalavahetus

Ootasin nädalavahetust, et saaks ometi maale ja metsa vahele jooksma. Olgu Tallinnas rajad millised tahes, on maal ikka palju parem.
Laupäeval, mil jõudsin, oli kell juba päris palju, kuid haarasin koera ja lippasime jooksma. Pimedas metsas, kus ma tegelikult vabatahtlikult eal ei käiks, on koer hädavajalik kaaslane. Jooksin-kõndisin 50 minutit nagu kava ette näeb. Suutsin ka pulsi vajalikul tasemel hoida - keskmiseks sai 135. Seejärel sukeldusin raamatute imelisse maailma ja ootasin pühapäevast pikka matka.

Kohe pühapäeva hommikul ootas mind ees 2 tunnine matk-jooks. Kaaslaseks koer, ema ja ema sõbranna, kes isekeskis teevadki pühapäeviti pikki jalutuskäike. No päris jalutada nad sel korral ei saanud, sest tegin ikka tempot ja mõtlesin esialgu, et millest me küll need kaks tundi prouadega räägime, kuid mure oli põhjendamatu. Mina ei saanudki rääkida. Kas kujutate ette, et kahel proual on nii palju rääkida, et kahe tunni jooksul saan mina vaevult paar sõna vahele torgata ja sedagi ei kuule ka keegi? Küll oli juttu perekonnast, keda metsas jalutamas ammu nähtud pole; lapselastest; vastlapäevast; söögi tegemisest ja veel kümnetest teistest teemadest. Ja mina veel arvasin, et räägin palju...
Ühesõnaga läks kaks tundi kui linnutiivul, koeral oli keel vestil ja prouad ka väsinud. Keskmine pulss minul tuli 123. Igati hästi, sest kava järgi pidi see jääma 120-130 vahele.
Et aga pühapäev oleks ideaalne, läksin veel ujuma ka. Pigem sulistasin vähe, aga väike lõõgastav koormus ikka. Siis saun ja veel tunniajane massaaž ka. Viimane pani punkti toredale sportlikule nädalavahetusele.

6 comments:

  1. Ideaalne pühapäev :)

    ReplyDelete
  2. Sul ka siis vaata, et kõndimiskiirus 130 pulsiga suurem kui joostes :P

    ReplyDelete
  3. Tere!! Hakkasin ka selle treeningplaani järi trenni tegema ja siis kohal tekkis küsimus, et mis see staatiline hoid on??:)

    ReplyDelete
  4. Staatiline hoidmine on toenglamangus olemine küünarnukkidel
    nii lihtne see ongi, teha ja olla ei ole nii lihtne enam :P

    ReplyDelete
  5. Just! Seda see staatiline hoid tähendabki. Kui minutit korraga ei jõua hoida, tee väike vahe ja siis taas. Kõige olulisem on, et selg läbi ei vajuks! Niisiis kõht sisse ja keha peab olema sirge, muidu on seljavalud kerged tulema. Edu Sulle! Ja mul on väga hea meel kuulda, et keegi minu kava on aluseks võtnud. Et siis maratonil kohtume? :)

    ReplyDelete
  6. Suur tänu abi eest:) Kus juures see kava on päris mõnus ja üritan korralikult seda täita, aga kas ma maratonile jõuan selles pole ma nii kindel. Üritan lihtsalt kevadel rohkem liikuda ja miks mitte kasutada sellist treeninplaani :)

    ReplyDelete